Covid 19 - Coronavirus

OCMW VAN GANSHOREN - MEDEDELINGEN

Het OCMW organiseert een bijzondere actie in geval van hittegolf.

Bent u geïsoleerd, bejaard of minder valide en vindt u het moeilijk om met het warme weer om te gaan?

Tijdens de zomer heeft het OCMW Ganshoren een telefonische hulplijn die van maandag tot vrijdag bereikbaar is op het gratis nummer 0800/35 197. Bovendien beschikt het OCMW over een zelfbedieningsfontein voor drinkwater aan de voorzijde van het gebouw aan de Hervormingslaan 63. Breng je bidons en waterflessen mee en kom je dorst lessen. Bovendien kunt u, als u thuis hulp nodig hebt, contact opnemen met de dienst thuishulp van het OCMW (02/422.57.57) die uw verzoeken zal beantwoorden en, indien nodig, een bezoek bij u thuis kan organiseren.

0800/35 197

Ten slotte organiseren vredeshandhavers en straathoekwerkers in samenwerking met de preventiedienst van de gemeente een mobiele uitdeling van waterflessen in de hele gemeente en zijn zij daar om u te informeren over het gedrag dat u in deze zomerperiode moet aannemen.

Vergeet in ieder geval niet om het koel te houden, uw huis te luchten, u meer dan gewoonlijk te hydrateren en losse kleding te dragen.

Zorg goed voor jezelf en de mensen om je heen.

affiche plan canicule 2021

Het OCMW organiseert een bijzondere actie in geval van winterprik.

WINTERPRIKPLAN 2019-2020
Winterprikplan : tijdens deze periode zal het OCMW dakloze personen ontvangen in verwarmde lokalen van 7u30 tot 16u00 van maandag tot vrijdag. Een warme soep zal hen aangeboden worden. Voor de nacht zullen ze doorgestuurd worden naar een noodopvangwoning.

Onze sociale dienst zal al het mogelijke doen om voor deze daklozen een plaats te vinden in een onthaaltehuis.